Policajci darovali krv povodom krsne slave MUP-a | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Policajci darovali krv povodom krsne slave MUP-a

Izvor: Radio Trebinje | Datum:18.11.2021.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje danas su u Zavodu za transfuzijsku medicinu u Trebinju i u Opštoj bolnici u Nevesinju darovali krv povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila.

Dragan Dobranić, predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave Trebinje kaže da je u ovoj godini treća akcija darivanja krvi policijskih službenika.

„Za ovu akciju prijavilo se 45 pripadnika Policijske uprave iz Trebinja i 10 iz Nevesinja. Darovati krv je humani čin, jer naše malo znači nekome mnogo. U posljednje vrijeme raduje činjenica da se odaziva sve više mlađih kolega da daruju krv“, naveo je Dobranić.

On je istakao da je danas po 39. put darovao krv i dodao da je većina njegovih kolega dragocjenu tečnost dala oko 35 puta.

 

Dragan Šarenac, šef Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje rekao je da Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave Trebinje ostvaruje izvanredne rezultate na planu dobrovoljnog davalaštva krvi.

„Današnja akcija bila je 53. u ovoj godini, a do kraja godine biće ih još nekoliko. Moram da istaknem da je prikupljeno više jedinica krvi nego prošle godine. Mogli smo da zadovoljimo potrebe za transfuzijama krvi pacijenata trebinjske Bolnice, što je naša osnovna misija. Naredne akcije planirane su za četvrtak i petak, 25. i 26. novembra kada će krv darovati zaposleni u Mtel-u i medijski radnici", naveo je Šarenac.

Povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila, sutra će biti obavljen obred lomljenja slavskog kolača, služen pomen poginulim pripadnicima CJB Trebinje i polaganje cvijeća na spomen-obilježje u krugu Policijske uprave.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: