Počela kampanja ''Čitajmo zajedno'' (AUDIO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela kampanja ''Čitajmo zajedno'' (AUDIO)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.11.2021.

U okviru ovogodišnje kampanje „Čitajmo zajedno“ biće uspostavljeni Dani čitanja u Republici Srpskoj, koji počinju danas. Tokom Dana čitanja će se u svim školama i bibliotekama organizovati aktivnosti sa ciljem popularizacije književnika, književnosti i kulture čitanja.

Knjižničar Narodne biblioteke Trebinje Mirela Ćuk kazala je da je ovu kampanju prije par godina pokrenulo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, koje je nosilac projekta.

„Ove godine smo mi izabrani za biblioteku partnera, jer su nas prepoznali kao uspješnu i aktivnu ustanovu. Cilj kampanje je popularizacija čitanja i knjige uopšte“, rekla je Ćuk.

Ona je dodala da je kampanja prvenstveno usmjerena prema najmlađima, kako bi im probudili maštu i ljubav prema čitanju, ali naravno, i prema svim ostalim sugrađanima, jer nikad nije kasno da se počne čitati.

Sa knjižničarom Mirelom Ćuk razgovarao Darko Kurtović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: