Radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja u Gacku teku po planu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja u Gacku teku po planu

Izvor: Opština Gacko | Datum:07.07.2016.

Kao što je već poznato, u toku je izvođenje radova na  adaptaciji i rekonstrukciji Doma zdravlja prof. dr Savo Bumbić Gacko, u svrhu formiranja ambulanti porodične medicine koje moraju zadovoljiti standarde na osnovu kojih će biti upisne u registar zdravstvenih ustanova Republike Srpske.

Prema projektu Instituta za građevinarstvo Banja Luka, koji je finansirala Opština,  planirana je izgradnja pet ambulanti porodične medicine. Radovi se izvode na osnovu ugovora koji je nakon provedene tenderske dokumentacije potpisan od strane suinvestitora Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i Opštine Gacko. Ukupan iznos investicije je oko 430 hiljada maraka, od čega Opština Gacko učestvuje sa 1/3 sredstava, odnosno 130 hiljada konvertibilnih maraka.

Prema riječima Alekse Zelenovića, načelnika Odjeljenja za prostorno planiranje i civilnu zaštitu, koji je dio nadzornog tima formiranog ispred Opštine, radovi su započeti na podzemnoj etaži, gdje se nalazi laboratorija, te do ambulante za rehabilitaciju, gdje je kompletan prostor obrađen i useljen. Na spratu su završeni svi radovi, ambulanta hitne pomoći, ginekološka ambulanta i dvije ambulante porodične medicine. Takođe, sve ambulante porodične medicine imaće svoju sobu za intervenciju.

„Sami radovi teku dobrim tempom. Projektom nisu mogli da se predvide svi detalji, jer se radi o nekim „skrivenim“ instalacijama, te se u tom pogledu vrši djelimična popravka kanalizacione mreže, kompletna sanitarnih uređaja i dijelovi vodovodne mreže kao i ugradnja antistatičkih podova u svim ordinacijama. Izvršena je zamjena kompletne stolarije, većine ulaznih vrata kao i rekonstrukcija elektro instalacija. Uvedena je led rasvjeta koja će donijeti značajnu uštedu u potrošnji struje“, ističe Zelenović.

Izvršena je i adaptacija pomoćnih objekata u krugu zgrade, a prema riječima Zelenovića, biće montirani i otvoreni punktovi preko kojih će biti praćen ulazak svih pacijenata.

Radovi su počeli prije više od mjesec dana i po dinamici i dosadašnjim rezultatima biće završeni u predviđenom roku. Određene poteškoće javljaju se samo u vidu dinamike izvođenja radova. Naime, postoje faze u kojima je potrebno privremeno preseliti pojedine ordinacije iz jednog dijela Doma zdravlja u drugi. No, i pored toga, korisnici zdravstvenih usluga skoro nesmetano ostvaruju svoja prava.

Izvođač radova je „Antikorozija“ d.o.o Gacko, a planirani rok za izvođenje radova je 180 dana, od početka izvođenja.

Ono što je sigurno da će Dom zdravlja u Gacku dobiti jedan sasvim novi izgled.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: