На Клобуку откривена спомен-плоча руским добровољцима (ФОТО) | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

На Клобуку откривена спомен-плоча руским добровољцима (ФОТО)

Извор: srna | Фото: Herceg TV | Датум:20.11.2021.

У мјесту Клобук код Требиња данас су представници овог града и Руске Федерације открили спомен-плочу руским војницима који су страдали у овом мјесту 1807. године борећи се на српској страни у вријеме турске окупације.

Директор Руско-српске фондације за културу и насљеђе Наталија Шатилина захвалила је Требињу и умјетнику који је направио ову спомен-плочу руским војницима.

Милана Бабић из удружења Бесмртни пук Република Српска рекла је новинарима да ће овај догађај на прави начин повезати Републику Српску и Русију, те уопште српске земље.

"Дошло је вријеме да ови незнани јунаци који су пострадали овдје борећи се на српској страни изађу из заборава", истакла је Бабићева.

Начелник градског Одјељења за туризам, пољопривреду и предузетништво Бојан Вучуревић рекао је новинарима да је ова спомен-плоча подигнута након више од 200 година од погибије најбољих руских синова који су дали живот за слободу српског народа.

Вучуревић је захвалио делегацији из града Ростов из Русије који су присуствовали данас откривању спомен-плоче руским добровољцима у Клобуку, те изразио наду да ће сарадња са њима бити настављена кроз размјену искустава и у туризму и пољопривреди.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: