Новокмет: Одобрено 174 захтјева по јавном позиву за програм новчаних накнада незапосленим демобилисаним борцима | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Новокмет: Одобрено 174 захтјева по јавном позиву за програм новчаних накнада незапосленим демобилисаним борцима

Извор: Radio Trebinje | Датум:25.11.2021.

По овогодишњем јавном позиву за програм новчаних накнада незапосленим демобилисаним борцима од прве до треће категорије из нашег града запримљено је 187 захтјева, а одобрено је 174.

Према ријечима Миодрага Новокмета, начелника Одјељења за борачко-инвалидска питања ова накнада је у 2020. години исплаћена за 296 лица, демобилисаних бораца од прве до треће категорије.

У складу са програмом рада градоначелника и усвојеним буџетом за 2021. годину, планирано је да се за Програм  новчаних накнада незапосленим демобилисаним борцима од прве до треће категорије у 2021. години издвоји 110 хиљада конвертибилних марака.

Новокмет истиче да је дефинисано да се додијељује новчана накнада за борце прве категорије од 200 КМ, друге од 150 и треће категорије од 100 конвертибилних марака.

„У односу на претходни период, када су новчане нанаде исплаћиване линеарно, сада су предузете мјере да се одређеним категоријама тај износ коригује тако да је овај износ повећан 200 одсто за борца чија је супруга незапослена и који имају дјецу на школовању млађу од 27 година, а 150 одсто за борца чија је супруга незапослена, а који немају дјецу на школовању млађу од 27 година“, додаје он.

Новокмет је у изјави за Радио Tребиње рекао да је у току адаптација 16 стамбених једница родитељима погинулих бораца на подрушју града Требиња укупне вриједности од 95 хиљада 144,49 конвертибилних марака, а са завршетком ове активности биће адаптирани сви објекти родитеља погинулих бораца који су разматрани.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: