Čišćenje grada, zelenih površina i kanala za oborinske vode | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Čišćenje grada, zelenih površina i kanala za oborinske vode

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.12.2021.

Zaposleni u Javnoj ustanovi „Ekologija i bezbjednost“ i ovih dana su, uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama, obavljali poslove na uređenju grada i zelenih površina.

Prema riječima Nemanje Sorajića, šefa odjeljenja Civilne zaštite koje djeluje pri Javnoj ustanovi „Ekologija i bezbjednost“ danas su privedeni kraju radovi na čišćenju i uređenju niskog rastinja i prilaznih puteva oko gradske kapele, te uređenje kanala za oborinske vode.

„S obzirom da postoje najave o pogoršanju vremena i značajnijim padavinama, uređenjem ovih kanala preduprijedili smo eventualne probleme koji bi se javili usljed velikih padavina“, kaže Sorajić.

Prema njegovim riječima neodgovornih pojedinaca i dalje ima koji ostavljaju otpad na zelene površine i odvodne oborinske kanale i tako otežavaju poslove radnicima ove ustanove.

Sorajić ističe da su u proteklom periodu uređeni kanali za oborinske vode na području Vrela oka i Zasada, u Policama, kao i naseljima Petrovo polje, Gradina i Luč, a kao jednu od najznačajnijih aktivnosti navodi poslove na uređenju srednjovjekovnog grada Mičevca i ljetnjeg bioskopa u Starom gradu.

        


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: