Počela je obnova ljetnog kina | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela je obnova ljetnog kina

Izvor: Radio Trebinje | Datum:02.12.2021.

U Starom gradu počela je obnova nekadašnjeg ljetnog kina. Trebinje će, po završetku ovih radova, na atraktivnoj lokaciji uz zidine kastela, dobiti još jednu pozoricu na otvorenom.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu sport i obrazovanje Grada Trebinja Slađana Skočajić ističe da se, na inicijativu velikog broja građana, ozbiljno pristupilo revitalizaciji ovog prostora.

Privedeni su kraju veoma zahtjevni radovi na raščićavanju terena od naslaga šuta, otpada i divljeg rastinja. Za to vrijeme ozbiljno se radilo i na izradi projektnih zahtjeva kako bi se obezbijedila i potrebna oprema.

„Jedan od njih već je dobio zeleno svjetlo. Obezbijedićemo novi projektor za ljetno kino. Takođe, i stolice koje se biti primjerene prostoru. Sljedeći projekat koji se planira - pa pozivam sve ljudi koji imaju ideju da nam pomognu - jeste postavljanje tende. To mora biti tenda koja će se podizati i spuštati i koja neće narušaviti izgled prostora. Takođe, za ovaj objekat moramo dobiti i saglasnost Republičkog zavoda za zaštitu spomenika“, pojasnila je Skočajić.

Ona je napomenula da ovaj prostor, nakon obnove, neće viši biti samo ljetno kino, već multifunkcionalna scena na otvorenom, na kojoj će moći da se organizuju različiti programi iz kulture.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: