Živko Drapić autor najljepše turističke fotografije Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Živko Drapić autor najljepše turističke fotografije Trebinja

Izvor: Radio Trebinje | Datum:21.07.2016.

Živko Drapić, Nermin Smajić i Radovan Dangubić autori su najuspješnijih fotografija, prispjelih na foto-konkurs „Najljepša turistička fotografija Trebinja 2016“, koji je organizovala Turistička organizacija Grada Trebinja u saradnji sa Foto-kino klubom Trebinje.

Organizatori konkursa su u Dučićevoj ulici upriličili i izložbu 42 izabrane fotografije, koje su učestovale na konkursu.

Trojici prvoplasiranih, na osnovu današnje odluke tročlanog žirija, u kojem su bili dva člana Foto-kino kluba Trebinje i predstavnik trebinjske turističke organizacije, pripale su novčane nagrade od 200, 150 i 100 maraka, a Jelena Denda dobila je pohvalu.

IMG_4890

Živko Drapić, autor pobjedničke fotografije „Vaskršnje jutro“ kaže da je nastala ove godine u ranim jutarnjim časovima Vaskrsa.

„Fotografisana je iz vazduha uz pomoć bespilotne letilice. Nisam očekivao nagradu, došao sam da pogledam izložbu i iznenadio sam se prvom nagradom“, rekao je on.

Posebna pohvala za fotografiju koja je svojim kvalitetom ušla u uži izbor pripala je Jelena Dendi.

„Poslala sam fotografiju „Kupalište u Jazini“ kako bi se razlikovala od standardnih motiva grada. Prvi konkurs na koji sam se prijavila. Veoma mi je drago što sam dobila pohvalu, jer to znači da je fotografija kvalitetna i da se moj trud isplatio“, navela je Denda.

IMG_4914

Žarko Vico, iz Turističke organizacije kaže da je na foto-konkurs „Najljepša turistička fotografija Trebinja 2016“ prispjelo 89 fotografija 27 autora.

 „Fotografije predstavljaju neizostavan segment u svim turističkim predstavljanjima Trebinja, pa je iz tog razloga i organizovano ovo takmičenje. Fotografije će biti iskorištene za unapređenje turističke prezentacije Grada Trebinja“, rekao je Vico.

IMG_4892

Slavenko Vukasović, jedan od članova žirija ističe da fotografije nisu bile samo od autora iz Trebinja, već i iz drugih mjesta BiH, Republike Srpske i Srbije.

„Izbor tri najljepše fotografije gledali smo sa stručne strane, a ne samo motiv. Bitne su bile tehničke karakteristike – da li zadovoljava uslove da se u budućnosti koristi u turističko-promotivne svrhe grada“, kazao je Vukasović.

IMG_4893

Na konkursu su mogli da učestvuju svi fotografi – profesionalci i amateri, a teme konkursa su, između ostalog, bile fotografije pejzaža, arhitekture, kulturno-istorijskog nasljeđa, starih zanata, sportskih i kulturnih manifestacija.

IMG_4895

U narednih pet dana ispred Turističke organizacije od 11 do 13 časova biće izložene izabrane fotografije za sve zainteresovane posjetioce.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: