Avdalović: Izgradnja solarne elektrane veoma značajna za Nevesinje (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Avdalović: Izgradnja solarne elektrane veoma značajna za Nevesinje (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:03.12.2021.

Izgradnja solarne elektrane je veoma značajna za Nevesinje, izjavio je načelnik ove opštine Milenko Avdalović, gostujući u Jutarnjem programu naše televizije.
 

Avdalović je izrazio zahvalnost srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i svima koji su učinili da Nevesinje dobije ovako značajne energetske projekte.

- Vlada Srpske je juče dala koncesiju za solarnu elektranu od 60 megavata pored magistralnog puta Nevesinje - Gacko. Dodik je tokom razgovora sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom pomenuo ovu značajnu investiciju za Nevesinje. Nevesinje posljednjih godina, zahvaljujući energetskom sektoru i ulaganjima u energetiku ima veliku šansu da pređe u red razvijenih opština - rekao je Avdalović.

Avdalović smatra da je Nevesinje izabrano za ovaj projekat zato što ima dobre uslove.

- Hercegovina ima veliki broj sunčanih dana, a sistem hlađenja i grijanja solarnih panela je jako dobar u Nevesinju - precizirao je Avdalović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: