Dan otvorenih vrata povodom 29 godina Trećeg odreda Specijalne brigade RS | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dan otvorenih vrata povodom 29 godina Trećeg odreda Specijalne brigade RS

Izvor: Radio Trebinje | Datum:03.12.2021.

Povodom obilježavanja 29 godina od formiranja Trećeg odreda Specijalne brigade RS danas je u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ u Trebinju održan dan otvorenih vrata za učenike osnovnih i srednjih škola.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova RS izveli su pokaznu vježbu borilačkih vještina, prikazano je i taktičko postupanje prilikom kontrole lica, te izloženo naoružanje i oprema  kojom raspolažu.

Predsjednik Predsjedništva boračke organizacije RS Aleksandar Savić je istakao da nam ovakve vježbe pokazuju da Republika Srpska ima ljude koji, u bilo kojim situacijama, mogu da zaštite njen narod.

„U RS pojedini policajci su nam uhapšeni, treba da govorimo danas i o njima, da budemo solidarni sa njihovim porodicama, čak i pojedini generali su nam uhapšeni. Ja se nadam da je ova pokazna vježba i za njih i njihove porodice, za njihovo dostojanstvo. Čini mi se da mi danas imamo dva izbora ili da budemo uhapšeni ili da budemo na grobljima, a to se odnosi i na vojnike i oficire. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama moći da izađemo iz ove teške situacije ali svakako sa našom slogom koja je uvijek bila i krasila srpski narod“, naveo je Savić.

 

Dejan Bodiroga, predsjednik Gradske boračke organizacije Trebinje je rekao da je prvi put da na ovakav način obilježavaju godišnjicu osnivanja Trećeg odreda Specijalne brigade RS.

„Ova vježba je značajna jer smo je prikazali djeci - učenicima osnovnih i srednjih škola, da se upoznaju šta rade obučeni policajci specijalci. Oni su danas izveli samo dio obuke i prikazali dio naoružanja. Danas smo svi oduševljeni kada vidimo da imamo obučene momke koji mogu da sačuvaju naš narod kao što smo ga čuvali 90-tih godina. Nadamo se da oni nikada neće, u takvim okolnostima, upotrijebiti ni jednu od ovih vještina koje imaju, ali sigurno uliva sigurnost svakom građaninu RS da u bilo kakvim situacijama imamo snagu koja će biti oslonac našeg naroda“, istakao je Bodiroga.

On je naveo da je, povodom jubileja, jutros održano i takmičenje u streljaštvu, na kome su učestvovali pripadnici Specijalne antiterorističe jedinice, Žandarmerije Policijske uprave Trebinje i Udruženja veterana Trećeg odreda Specijalne brigade.

Prvo mjesto pripalo je Specijalnoj antiterorističkoj jedinici, a prigodna nagrada uručena je i istaknutom pojedincu Nedeljku Kurduliji, pripadniku Žandarmerije Policijske uprave Trebinje.

Marko Milojević, učenik devetog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ kaže da mu se dopala današnja pokazna vježba.

„Ovo je veoma zanimljivo iskustvo. Želio sam da vidim kako ovo oni zaista rade i oduševljen sam“, rekao je on.

Lana Mišović, učenica iste škole kaže da joj je drago da je danas mogla da vidi ove vježbe koje su joj do sada bile dostupne samo preko tv ekrana.

„Iako će moje obrazovanje ići u nekom drugom smjeru, sigurna sam da je danas ova vježba mnogima promijenila mišljenje. Malo sam se uplašila, onih pucnjeva, iako su bezoopasni i najavljeni unaprijed, ali nije svejedno“, navela je ona.

U krugu Policijske uprave Trebinje sutra će biti održan i parastos poginulim pripadnicima Trećeg odreda Specijalne brigade RS, položeno cvijeće na spomen obilježje i odata počast poginulim borcima. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: