Vikend akcija policije pokazala: Trebinjci vozili pod dejstvom alkohola | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vikend akcija policije pokazala: Trebinjci vozili pod dejstvom alkohola

Izvor: Radio Trebinje | Datum:07.12.2021.

U policijskoj akciji pod nazivom „Kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova“, provedene proteklog vikenda, policija je izdala 151 prekršajni nalog vozačima u Trebinju, a 11 osoba je lišeno slobode zbog prisustva alkolola u organizmu.

Kako je danas navedeno iz PU Trebinje kontrolisano je 284 vozača.

Kontrole su pokazale da su 62 vozača upravljala putničkim automobilom pod dejstvom alkohola, a najviše, 24 vozača, su imala količinu alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 grama po kilogramu. Dva vozača su imala preko 2 grama po kilogramu alkohola u organizmu, a jedan je odbio alkotestiranje.

 Za jedanaest mjeseci 2021. godine na putnoj mreži koju pokriva Policijska uprava Trebinje evidentirano je oko 16,5 hiljada prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Trebinje apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju soabraćajnih propisa, a za naredni period najavljuju pojačane aktivnosti koje će imati za cilj podizanje kako subjektivne tako i objektivne bezbjednosti u saobraćaju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: