Klizište ugrozilo porodičnu kuću u nevesinjskom selu Zajasen | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Klizište ugrozilo porodičnu kuću u nevesinjskom selu Zajasen

Izvor: Hercegovina press | Datum:11.12.2021.

U nevesinjskom selu Zajasen klizište je oštetilo kuću i više pomoćnih objekata u vlasništvu porodice Bakoč. Odmah po prijavi na teren je izašla opštinska Komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda i utvrdila da kuća nije bezbjedna za stanovanje, da je više objekata pretrpilo oštećenja i da je klizište i dalje aktivno.

Iz opštine Nevesinje je najavljeno da će, prema zahtjevu porodice, već u naredni ponedjeljak u saradnji sa Civilnom zaštitom, isporučiti kontejner za privremeni smještaj dva člana porodice koji žive na selu, dok se ovaj problem ne riješi na drugi način.
edan od suvlasnika porodičnih objekata i imanja u Zajasenu Radomir Bakoč kaže da se klizište aktiviralo prije desetak dana.


Pojavili su se odroni, zidovi su popucali, oštenjena je kuća, dvije štale i nekoliko pomoćnih objekata ̶ rekao je Bakoč.


Obilne padavine u Nevesinju tokom novembra napravile su štetu u više mjesnih zajednica, a sada se pojavilo i klizište. Inače, u novembru je palo čak 587 litara kiše po metru kvadratnom, a i početak decembra je sa padavinama iznad prosjeka.

Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: