Апел: Не бацати пепео и жар у контејнере и неадекватна мјеста | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Апел: Не бацати пепео и жар у контејнере и неадекватна мјеста

Извор: Radio Bileća | Датум:13.12.2021.

У посљедњих десетак дана у Требињу је повећан број пожара изазваних бацањем пепала и жара у контејнере и на мјеста која за то нису предвиђена.

Ватрогасци готово свакодневно  имају интервенције на гашењу ове врсте пожара.

„Апелујемо на све грађане који се грију на чврсто гориво да пазе гдје одлажу пепео који у 90 одсто случајева изазива пожаре у контејнерима и стамбеним јединицама“, навео је Здравко Kашиковић, командир Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Требиње.

Упозорава грађане да прије напуштања стамбених објеката обавезно исклуче сва гријна тијела.

„Требало би да добро виде у каквом стању остављају та гријна тијела. И они који се грију на струју требало би да обавезно искључе гријна тијела прије напуштања стамбених јединица“, каже Kашиковић.

Истиче да имају способно и обучено људство за све интервенције као и сву неопходну опрему. До краја године, у оквиру ИПА пројекта, добиће специјализовану опрему у вриједности од 450 000 марака.

„У року два-тро мјесеца требало би да добијемо два ватрогасна возила, гумени чамац са мотором, пумпе за воду и за фекалије, комплетне интервенцијске униформе са шљемовима и кацигама, чиме би потпуно била комплетирана опрема и завшена припрема за  сљедећу противпожарну сезону“, навео је он.

У току је и набавка ватрогасних цријева, млазница, противпожарних одијела за шумске пожаре и чизме.Вриједност овог пројекта, који се реализује у сарадњи са Републичком управом цивилне заштире РС, је око 70 000 марака.

У овој години евидентиран је уобичајен број пожара, као и претходних, а највише посла било је на гашењу шумских пожара који су, углавном, били на рубним пограничним подручјима.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: