Ћурић: Највећа издвајања до сада за осјетљиве категорије породица | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Ћурић: Највећа издвајања до сада за осјетљиве категорије породица

Извор: Herceg RTV | Датум:13.12.2021.

Везано за предстојећу 9. сједницу Скупштине Града Требиња, Из Удружења са четворо и више дјеце послали су писмену молбу, да се пред одборницима нађе и тачка дневног реда да се ово удружење прогласи као удружење од локалног интереса за наш град, те су тражили и додјелу мјесечног пронаталитетног додатка за сваку породицу са четворо и више дјеце. Градоначелник Мирко Ћурић дотакао се и ове теме у свом гостовању у Вијестима у 16.30.

Овакав захтјев Удружења са четверо и више дјеце није оправдан, јер свакако да постоје осјетљивије категорије, а много више се показује помоћ издвајањем средстава из буџета, него што би проглашењем удружења од локалног интереса за Требиње. Правилник за четверо и више дјеце још увијек није готов. А након правилника план је да и остала удружења да обухватимо. Обраћали су нам се и Удружење "три плус", истакао је Ћурић. 

 

Ћурић каже како град издваја највећу помоћ до сада за све осјетљиве категорије и истиче да предност имају породице гдје су један или оба родитеља незапослени, а имају једно или двоје дјеце, него породице са више чланова које имају већа примања.

 

 

 

 


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: