ЋУРИЋ:Град ће помоћи све породице које се врате на село и баве пољопривредом | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

ЋУРИЋ:Град ће помоћи све породице које се врате на село и баве пољопривредом

Извор: Рејтинг.инфо | Датум:14.12.2021.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да ће свима онима који желе да се врате на село и одлуче за пољопривреду Град помоћи у обнови њихових кућа И имања.

Ћурић је гостујући на Херцег ТВ истакао да је по први пут ове године у буџету Града планирана ставка за те намјене, напомињући да је одређени број људи у претходном периоду тражио помоћ , те да су им излазили у сусрет.



“Важно је да имамо јаку породицу, самим тим имамо И јак град И државу”, рекао је Ћурић

Коментаришући молбу Удружења са четворо и више дјеце, да се пред одборницима нађе и тачка дневног реда да се ово удружење прогласи као удружење од локалног интереса за град, те да се додијели мјесечни пронаталитетни додатак за сваку породицу са четворо и више дјеце, Ћурић је рекао да такав захтјев није оправдан .



“Овакав захтјев Удружења са четверо и више дјеце није оправдан, јер свакако да постоје осјетљивије категорије, а много више се показује помоћ издвајањем средстава из буџета, него што би проглашењем удружења од локалног интереса за Требиње. ” истакао је Ћурић

Ћурић каже како град издваја највећу помоћ до сада за све осјетљиве категорије и истиче да предност имају породице гдје су један или оба родитеља незапослени, а имају једно или двоје дјеце, него породице са више чланова које имају већа примања.

Ћурић је додао да ће се свакако гледати социјална слика у породицама.

Рејтинг.инфо


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: