U Trebinju osnovano Udruženje porodica sa troje i više djece | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju osnovano Udruženje porodica sa troje i više djece

Izvor: HERCEG RTV | Datum:14.12.2021.

U Trebinju sa radom počelo Udruženje građana porodica sa troje i više djece Trebinje koje ima za cilj promociju pronatalitetne politike i nataliteta kao jedinog održivog rješenja za budućnost.


Na ideju da osnovujemo ovo udruženje došlo je sedam majki iz Trebinja koje imaju po troje djece, jer bez porodice nema budućnosti.

Želimo da svim našim sugrađanima ukažemo na bogatstvo porodice, posebno one koja ima troje i više djece. Zato je naš poziv svima njima da postanu naši članovi i upoznaju se sa svim pravima koja im po zakonu i drugim pravnim aktima pripadaju.
Naš cilj je da zajednički predlažemo nove javne politike iz oblasti podrške natalitetu, koje treba da pomognu u zaustavljanju negativnog prirodnog prirašataja kako u Trebinju, tako i u Republici Srpskoj.
Sve nas je manje i sve nam džaba - i novi putevi, i novi vrtići i nove škole ako to u budućnosti neće imati ko da koristi. Zato je porodica stub društva, oslonac svakog roditelja i pretpostavka naše budućnosti na ovim prostorima.
Podržavamo sve zakonske propise koji pomažu podizanje naše djece, ali i ukazujemo na činjenicu da treće i svako sledeće dijete nije problem i put porodica u siromaštvo.
Pozivamo sve roditelje da se pridruže radu udruženja kako bi zajednički upućivali prijedloge, davali sugestije i borili se za kvalitetniju pronatalitetnu politiku.
Udruženje radi na adresi Vožda Karađorđa bb, a možete nam se obratiti i putem imejla: [email protected]

Predsjednik Udruženja građana porodica sa troje i
više djece Trebinje
Aleksandra Bubreško, s. r.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: