TOKOM PREDSTOJEĆIH PRAZNIKA BIĆE POVEĆANO PRISUSTVO POLICIJE | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

TOKOM PREDSTOJEĆIH PRAZNIKA BIĆE POVEĆANO PRISUSTVO POLICIJE

Autor: Novinar Herceg | Izvor: Srna | Foto: google | Datum:15.12.2021.

Na području u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Trebinje za vrijeme predstojećih praznika biće povećano prisustvo policije na ulicama, rekao je načelnik ove uprave Siniša Laketa.

Laketa je precizirao da je u pitanju akcija "Praznik" koja će biti sprovedena radi veće bezbjednosti građana.

On je istakao i da su kamere, koje su postavljene po gradu, od izuzetne važnosti u rješavanju krivičnih đela, a očekuje da će se u skorijoj budućnosti još više tehnički unaprijediti.

Tokom novembra je na području u nadležnosti Policijske uprave Trebinje zabilježeno manje krivičnih đela, saobraćajnih nezgoda sa poginulima nije bilo, a stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće, naglasio je Laketa u izjavi novinarima.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Velibor Vukoje rekao je da je u proteklom mjesecu evidentirano 26 krivičnih đela ili za 18,8 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

"Na opšti kriminalitet se odnosi 20 krivičnih đela, na zloupotrebu opojnih droga jedno krivično đelo, na privredni kriminalitet četiri krivična đela i na bezbjednost saobraćaja jedno krivično đelo", naveo je Vukoje.

Načelnik Sektora policije Miodrag Janković rekao je da su u ovom periodu evidentirane 33 saobraćajne nezgode, što je više za dvije saobraćajne nezgode ili 6,5 odsto u odnosu na isti period lani.

"Ukupno je evidentirano 1.224 prekršaja, a iz saobraćaja su isključena 94 vozača", dodao je Janković.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: