Završen projekat fotografisanja drevnih fresaka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Završen projekat fotografisanja drevnih fresaka

Izvor: Radio Trebinje | Datum:16.12.2021.

Republički sekretarijat za vjere, u okviru projekta obilježavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, u saradnji sa Eparhijom zahumsko-hercegovačkom i primorskom, proteklih mjeseci realizovao je projekat fotografisanja fresaka pojedinih crkava i manastira na području ove eparhije.

Profesionalni fotograf i profesor fotografije Drago Vejnović sa saradnikom Republičkog sekretarijata za vjere Draženom Obradovićem izvršio je fotografisanje u manastirima Zavala i Dobrićevo.

"Fotografisanje je izvršeno i u crkvama: Svetog Klimenta Rimskog u Mostaćima, Svetog arhangela Mihaila u Aranđelovu i Svetog Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca u Srđevićima, sa ciljem da se u digitalnom formatu zabilježi trenutno stanje fresaka od naročitog kulturno-istorijskog značaja i omogući raspolaganje fotografijama za različite potrebe Eparhije na čijem području se nalaze", objavljeno je na sajtu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska i ovim putem zahvaljuje Republičkom sekretarijatu za vjere Vlade Republike Srpske, a naročito njenom direktoru Draganu Davidoviću, na još jednom doprinosu radu Eparhije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: