Ambasador Španije u Trebinju: Umjesto pomoći, došlo vrijeme za saradnju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ambasador Španije u Trebinju: Umjesto pomoći, došlo vrijeme za saradnju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:04.08.2016.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević primio je danas ambasadora Kraljevine Španije u BiH Huana Boska Himeneza Sorianu.

Vučurević je nakon sastanka rekao da je riječ o neformalnom i prijateljskom susretu, koji prethodi zvaničnoj posjeti i narednim konkretnim razgovorima o mogućnostima privredne saradnje.

Gradonačelnik je podsjetio da prijateljski odnosi Trebinja i naroda Španije datiraju još od rata  – kada je na području Hercegovine djelovala humanitarna organizacija „MPDL“, a ovdje bio raspoređen i španski bataljon UN-ove mirovne misije.

„Nedavno je delagacija Trebinja boravila u Saragosi. Imamo želju da se pobratimimo i sa ovim gradom razvijamo privredne, kulturne, obrazovne i sve druge vidove saradnje. Zahvalni smo ambasadoru što i njegov stav na ovom fonu“, rekao je Vučurević.

Ambasador Soriana kaže da je prvi put u Trebinju nakon decenije i po, da je evidentna razlika koliko se grad u međuvremenu razvio – te da je u tom smislu došao trenutak da se nekadašnje pomaganje Trebinju zamijeni – privrednom saradnjom.

„Razmotrićemo kako možemo sarađivati – u oblasti poljoprivrede, energetike, transporta i naravno turizma, koji je može biti zaista budućnost Trebinja. Toliko je blizu obala da je žalosno da nema više turizma u Trebinju“, zaključio je Soriana.

On je najavio da bi zvanična posjeta Trebinju delegacije ambasade ove zemlje trebalo da bude za nekoliko mjeseci.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: