Vaspitači iz Novog Sada u uzvratnoj posjeti JU „Naša radost“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vaspitači iz Novog Sada u uzvratnoj posjeti JU „Naša radost“

Autor: Novinar Herceg | Izvor: Radio Trebinje | Foto: P. Mucović | Datum:22.12.2021.

Grupa vaspitača, stručnih saradnika i medicinskog osoblja iz predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ iz Novog Sada danas su, u okviru potpisanog protokola o saradnji, boravili u uzvratnoj posjeti JU „Naša radost“ iz Trebinja, tokom koje su svojim kolegama predstavili nove programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja u čijem fokusu je dijete i njegovi potencijali.

Dejana Jana Jotić, vaspitač iz Novog Sada je istakla da su se teorijske postavke o predškolskom vaspitanju i obrazovanju promijenile i da je akcenat stavljen na dijete.

„Promijenila se slika o djetetu, jer s vremenom sve ide naprijed tako i to. Po novom programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja fokus je na djetetu. Da vjerujemo u dijete, da vjerujemo u njegove kompentencije, da vjerujemo da je dijete puno potencijala i da mu pružimo mogućnost da te potencijale izrazi i da što više istražuje i da kroz to istraživanje na taj način uči“, navela je Jotić.

Dejana Jana Jotić, vaspitač iz Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ iz Novog Sada

Ivana Kundačina, vaspitač iz vrtića „Naša radost“ kaže da su u novembru vaspitači iz Trebinja boravili u posjeti predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ iz Novog Sada i upoznali se o njihovom načinu rada.

„I u narednom periodu će naši vaspitači boraviti u Novom Sadu. Posjete i predavanja će nam puno značiti u budućem vaspitno-obrazovnom radu i potrudićemo se da unesemo novine u naš rad, koliko nam bude dozvoljeno po planu i programu“, rekla je Kundačina.

Ivana Kundačina, vaspitač iz JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Naša radost“ iz Trebinja

Protokol o saradnji između Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo“ iz Novog Sada i Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Naša radost“ iz Trebinja, potpisan je prošlog mjeseca u Novom Sadu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: