Tema jutra: Petarde nisu šala, smijeh se lako može pretvoriti u krik | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Tema jutra: Petarde nisu šala, smijeh se lako može pretvoriti u krik

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.12.2021.

Gosti jutarnjeg programa bile su Jelena Biberdžić, portparol PU Trebinje, Rajka Novinković, sestra u Službi hitne pomoći i Marina Vukojević, veterinar u Veterinarskoj ambulanti "Dana", sa kojima smo razgovarali o posljedicama koje petarde mogu izazvati.

Uoči svake proslave Nove godine u Trebinju počne paljba petardi, vatrometa i prskalica, kako bi se slavlje upotpunilo. Iako je prodaja pirotehničkih sredstava iz većih kategorija zabranjena, lako se mogu kupiti na ulici i to za sitan novac.

Igranje petardama i drugim pirotehničkim sredstvima mogu zauvijek promjeniti nečiji život na gore i ne treba ih shvatati kao šalu.

Kada ima toliko divnih igara, zbog čega rizikovati i svoj i tuđi život, a i živote naših ljubimaca.

Zato zajednički apel i policije, doktora i veterinara ali i nas medija je da se suzdržimo od upotrebe ovih nimalo bezazlenih sredstava, sačuvajte i sebe i druge od lakših i težih povreda kako bi i novogodišnji i božićni praznici prošli u najboljem redu.

Razgovarala Sunčica Pešić


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: