Opremljen novi kabinet za tehničare informacionih tehnologija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Opremljen novi kabinet za tehničare informacionih tehnologija

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.12.2021.

Tehnička škola Trebinje dobila je novi kabinet za smjer tehničar informacionih tehnologija, koji je opremljen sa 15 novih računara, a u okviru projekta „Efikasno povezivanje obrazovanja i privrede - unapređenje praktične nastave u Gradu Trebinje“.

Miomir Stojanović, učenik trećeg razreda Tehničke škole kazao je da će mu nova oprema pomoći da na lakši način savlada gradivo, koje je predviđeno planom i programom.

„Dobili smo mnogo bolje računare, na kojima ćemo moći da pokrenemo najsavremenije softvere", kazao je on.

Nebojša Bovan, direktor Tehničke škole precizirao je da je za nabaku 15 novih računara gradska uprava Trebinja i Fondacija „Helvetas Moja Budućnost“ izdvojili po 10. 000 KM.

„Naša škola je prepozata kao ustanova koja obrazuje kvalitetne kadrove, kako za tržište rada, tako i za nastavak daljeg školovanja. Novi računari su namijenjeni za obrazovanje tehničara informacionih tehnologija, jer se radi o naprednim računarima sa dobrim karakteristikama, koji nastavni planovi zahtijevaju za njihovu struku“, kazao je Bovan.

Prema riječima Svena Dominkovića, direktora Fondacije „Helvetas Moja Budućnost“  ova fondacija će i u narednom periodu podržati projekte koji budu kandidovani iz Trebinja.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je Fondaciji „Heletas Moja Budućnost“ koja je podržala sve projekte koje je predložio Grad Trebinje.

„Dokazali smo da možemo da realizujemo svaki projekat koji smo kanidovali. Mi smo opredijeljeni da pravimo generacije koje su potrebne tržištu rada“,  istakao je gradonačelnik Ćurić.

Projekat je realizovala Razvojna agencija Grada Trebinja, u saradnji sa Tehničkom školom Trebinje, Centrom srednjih škola Trebinje, Privrednom komorom Republike Srpske - Područnom privrednom komorom Trebinje, Zavodom za zapošljavanje RS – filijala Trebinje, Agrarnim fondom Grada Trebinja i JU Dom mladih Trebinje, a uz podršku Fondacije „Helvetas Moja Budućnost“ i Grada Trebinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: