Održano edukativno predavanje na temu vršnjačko nasilje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održano edukativno predavanje na temu vršnjačko nasilje

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.12.2021.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje održali su juče i danas predavanja u osnovnim školama „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Vuk Karadžić“ u Trebinju za učenike osmog i devetog  razreda na temu „vršnjačko nasilje“.

Predavanja  koja su održana u okviru realizacije Plana preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničke delinkvencije u osnovnim školama na području Policijske uprave Trebinje za školsku 2021/2022. godinu, imaju cilj da se osnovci upoznaju sa pojmom maloljetničke delinkvencije i načinima ispoljavanja vršnjačkog nasilja, kako bi blagovremenim reagovanjem ovakvo ponašanje moglo na vrijeme da se spriječi ili suzbije. Učenici su upoznati sa protokolom postupanja u slučajevima vršnjačkog nasilja ali i krivičnom i prekršajnom odgovornošću maloljetnika.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje će i u narednom periodu nastaviti sa održavanjem predavanja kako u Trebinju, tako i u ostalim opštinama u istočnoj Hercegovini.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: