Volonterski staž za 17 trebinjskih profesora i nastavnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Volonterski staž za 17 trebinjskih profesora i nastavnika

Izvor: Radio Trebinje | Datum:24.12.2021.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je danas ugovore o obavljanju volonterskog staža sa direktorima škola iz Trebinja, u kojima će se usavršavati 17 Trebinjki i Trebinjaca, kako bi stekli mogućnost za polaganje stručnog ispita.

Ćurić je rekao da će za iz gradskog budžeta biti finansirani porezi i doprinosi za volontere u ukupnom iznosu od oko 25.000 KM.

"Ovaj program je otvoren tokom cijele godine i svi koji su izrazili želju da volontiraju dobili su priliku. I u narednoj godini nas očekuje isti program podrške", rekao je Ćurić.

Božana Milošević je dobila priliku da volonterski staž odradi u Gimnaziji "Jovan Dučić", što za nju predstavlja veliku satisfakciju.

Kaže da je zavrila srpski jezik i književnost, a nakon jedne školske godine imaće priliku da položi stručni ispit.

Đorđe Kurtović je završio psihologiju i volonterski staž odradiće u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj".

"Velika mi je čast što imam priliku da radim sa svojim bivšim nastavnicima. Iskreno hvala Gradskoj upravi i gradonačelniku što su podržali ovaj program i omogućili nam da steknemo uslove za polaganje stručnog ispita", kazao je Kurtović.

Direktor Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški" Milorad Nadaždin rekao je da bez podrške Grada ne bi bilo prilike za ove mlade ljude da odrade svoj pripravnički staž.

"U prosvjeti je vrlo specifična situacija, jer imamo određen broj područnih škola koje su prestale sa radom i tako dolazi do viška radnika. Prilikom zapošljavnja upravo ti ljudi imaju prioritet, tako da je skoro nemoguće svršenim studentima dati priliku. Ovo je odličan program koji treba podržati", rekao je Nadaždin.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: