Zoning plan aerodrom Trebinje: U februaru usvajanje važnog dokumenta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zoning plan aerodrom Trebinje: U februaru usvajanje važnog dokumenta

Izvor: Radio Trebinje | Datum:29.12.2021.

Planska dokumentacija za trebinjski aerodrom trebala bi da bude završena početkom 2022. godine, rečeno je nakon današnje javne rasprave o zoning planu „Aerodrom Trebinje“, održanoj u našem gradu.

"Očekujemo početkom naredne godine da se planska dokumentacija usvoji u Narodnoj skupštini RS, da se poslije toga završi tehnička dokumentacija, dobije građevinska dozvola i da počnu  radovi", rekao je ovo za Radio Trebinje Mladen Stanković, direktor preduzeća „Aerodrom Trebinje“.

Pomoćnik ministra za urbanizam i prostorno planiranje RS Dragan Jeftić, nakon današnje javne rasrpave o nacrtu zoning plana za trebinjski aerodrom, rekao je da očekuje da će u februaru naredne godine biti usvojen ovaj plan.

"Nakon toga se otvara postupak eksproprijacije zeljišta i izdavanja lokacijskih uslova. Time počinju pripremni radovi na izgradnji aedroma, a osnovni uslov je rješavanje-imovinsko pravnih odnosa na lokalitetu aerodroma“, naveo je on.

Jeftić je podsjetio da su počeli radovi na istraživanjima terena na području Taleže, gdje treba da bude aerodrom.

"Mislim da će građani, koji su do sada bili skeptični, vidjeti da se kreće u pravu realizaciju. Aerodrom će se raditi fazno, jer je riječ o veoma kopleksnonm objektu", najavio je pomoćnik ministra za građevinarstvo i ekologiju RS.

Jeftić je dodao da što se tiče same realizacije projekta neće biti problema, jer je novac obezbjeđen od Vlade Srbije, Vlade RS i grada Trebinja.

Prema riječima Veselina Savića, direktora trebinjske područne jedinice Privredne komore RS privrednici u ovom dijelu Srpske su pozitivno prihvatili ovaj projekat.

"Nadamo se da će ovaj put doći do njegove realaizacije, jer se ozbiljno krenulo u to. Očekujemo pozitivne efekte za privredu ne samo Trebinja, nego cijele regije i šire. Takođe, očekujemo da će u pripremnim radovima biti uključen dio naše građevinske operative, kao i kasnije u gradnji objekta", naveo je Savić.

Milan Tešanović, ispred nosioca izrade zoning plana, je objasnio da će nakon javnog uvida i današnje rasprave biti razmotrene sve primjedbe zainteresovanih stranaka na nacrt zoning plana, nakon čega ovaj dokument ide na usvajanje, vjerovatno, u februaru naredne godine.

Javni uvid zoning plana trebinjskog aerodroma traje do 6. januara.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: