Novčana podrška za nevesinjske medicinare | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Novčana podrška za nevesinjske medicinare

Izvor: Hercegovina press | Datum:29.12.2021.

Opština Nevesinje počela je isplatu novčane podrške radnicima nevesinjskih zdravstvenih ustanova koji su tokom epidemije radili u kovid režimu. Sredstva u iznosu 20.000 KM obezbijeđena su rebalansom opštinskog budžeta. Isplata se vrši u dva platna razreda prema spiskovima koje su dostavili Dom zdravlja i Bolnica Nevesinje.

Načelnik opštine Milenko Avdalović kaže da je ovo simbolična pomoć medicinarima koji su tokom pandemije provodili najviše vremena sa kovid pacijetima.

̶ Željeli smo da na ovaj način nagradimo radnike koji su iznijeli tešku bitku sa korona virusom pokazujući požrtvovan odnos prema svojoj profesiji ̶ istakao je Avdalović.

Po svim provedenim anketama nevesinjske zdravstvene ustanove su od pacijenata dobijale najviše ocjene. Lijepe riječi za nevesinjske medicinare mogle su se čuti i tokom zasjedanja Opštinskog parlamenta, ali i u široj javnosti regiona.

Koliki su teret nosili zdravstveni radnici najbolje potrđuju statistički podaci o broju kovid pacijenata koji su koristili usluge nevesinjskih zdravstvenih ustanova. Tako je u protekle dvije godine u kovid ambulantama Doma zdravlja obavljeno 6. 518 pregleda, a na liječenju u Bolnici Nevesinje boravila su 1.034 pacijenta zaražena virusom korona.

Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: