Djed Mraz prvi davalac krvi i u ovoj godini | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Djed Mraz prvi davalac krvi i u ovoj godini

Izvor: Radio Trebinje | Datum:04.01.2022.

Trebinjsku Službu za transfuzijsku medicinu posjetio je Djed Mraz koji je već osmu godinu zaredom prvi dobrovoljni darivalac krvi.

Djed Mraz je čestitao svima 2022. godinu i poželio da bude mnogo bolja od prethodnih.

„Osjećam se sjajno. Bilo je malo umora, ali Djed Mraz je jak i ostalo je još malo poklona koje moram podijeliti dobroj djeci. Ja ne znam šta je ove godine, ali sva djeca u Hercegovini su bila jako dobra, Baba Mrazica i ja smo poklonili bezbroj paketića“, kaže Djed Mraz.

Načelnik službe dr Dragan Šarenac je rekao da su srećni što je Djeda Mraz, već tradicionalno, prvi došao da daruje krv.

„Zahvaljujem se Djeda Mrazu na ovom najljepšem poklonu za Službu za transfuzijsku medicinu i nadam se da će njegovo humano djelo biti talično, kao i prethodnih godina. Takođe, nadam se da će veliki broj ljudi u našoj sredini na osnovu ovog humanog čina, krenuti stazama humanosti i da ćemo ove godine imati nove, mlade dobrovoljne davaoce krvi. Prošle godine smo prikupili oko 1900 jedinica krvi i možemo biti jako zadovoljni“, istakao je Šarenac.

U trebinjskoj Službi za transfuzijsku medicinu u prethodnoj godini organizovana je 61 akcija dobrovoljnog davanja krvi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: