VIŠEGRAD – Potpisani ugovori o stipendiranju sa 133 studenta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

VIŠEGRAD – Potpisani ugovori o stipendiranju sa 133 studenta

Izvor: 058.ba | Datum:06.01.2022.

VIŠEGRAD – Direktor preduzeća „HE na Drini“ Višegrad Nedeljko Perišić potpisao je danas sa 133 studenta ugovore o stipendiranju za školsku 2021/2022. godinu.

Perišić je naveo da je prvobitno konkurs raspisan za 100 stipendija te da je od 157 prijavljenih stipendiju dobio 131 student koji ispunjava uslove, kao i đak generacije višegradske gimnazije iz prošle godine i jedan student – dijete preminulog radnika ovog kolektiva.

On je istakao da je to učinjeno zbog specifične situacije u vezi sa neusvajanjem opštinskog budžeta te imajući u vidu dobro poslovanje „HE na Drini“, navodeći da će za ovu namjenu preduzeće izdvojiti 133.000 KM.

Nikola Mitrinović iz Ljubinja, student treće godine Mašinstva u Beogradu, kaže da je za njega ova stipendija veoma značajna i predstavlja veliku pomoć.

Student četvrte godine Pravnog fakulteta u Beogradu Anastasija Inđić iz Višegrada rekla je da je ovo znak brige o studentima.

Vuk Šijaković – đak generacije višegradske gimnazije u prošloj godini, a sada student Računarskog fakulteta u Beogradu i stipendista Hidroelektrane, kaže da je veoma značajno da neko misli i o studentima iz malih mjesta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: