Дурић: Очекују се резултати тестирања за 160 узорака | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Дурић: Очекују се резултати тестирања за 160 узорака

Извор: Radio Trebinje | Датум:13.01.2022.

Епидемиолошка ситуација у Требињу је неповољна, велики број особа се јавља са респираторним симптомима у амбуланте породичне медицине, а тренутно се очекују резултати тестирања на вирус корона за 160 узорака.

Епидемиолог Дома здравља Требиње Јелена Дурић изјавила је да се у наредном периоду очекује знатно повећање броја обољелих од ковида 19, а самим тим и повећање броја хоспитализованих.

 

Она је додала да је томе допринијело неодговорно понашање грађана током празника.

 

"Тренутну ситуацију карактерише то да оболијевају углавном млађе невакцинисане особе, мада се заражава и све више вакцинисаних, али на срећу са благим симптомима", рекла је Дурић.

 

Она је истакла да је вакцинација против вируса корона и даље приоритет, као и да су доступни грађанима који желе да се вакцинишу, те упутила апел грађанима за вакцинацију, као и за поштовање епидемиолошких мјера.

 

"Вакцинација је једино што нам може помоћи у овом тренутку да се извучемо из епидемије уз поштовање епидемиолошких мјера", навела је Дурић.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: