Potpisani ugovori za PAZ 2016. i projekte udruženja građana | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Potpisani ugovori za PAZ 2016. i projekte udruženja građana

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:01.09.2016.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Neđo Ćebedžija potpisao je danas ugovore o dođeli sredstava gradskog budžeta namijenjenih Projektima aktivnosti u zajednici – PAZ i nevladinim organizacijama za 2016. godinu.

Za ovogodišnji Projekte iz budžeta grada je izdvojeno 30 hiljada maraka.
Prema riječima predsjednika Komisije za dođelu PAZ sredstava Zdravka Kašikovića, izdvojena sredstva za ove namjene, u odnosu na 2016. godinu veća su za 33 odsto.
“Za sredstva iz ovog granta konkurisalo je jedanaest javnih ustanova i organizacija civilnog sektora iz Trebinja, a jedna od njih, zbog nedostatka dokumentacije nije dobila sredstva“, rekao je Kašiković.
Mišo Mijanović, predsjednik Saveza invalida rada Trebinja, zadovoljan je sa dodijeljenih 6.000 KM, koje će ovo udruženje, kako kaže, iskoristiti za pođelu jednokratnih pomoći svojim članovima.
„Projektom smo planirali pođelu oko 120 materijalno-higijenskih paketa našim socijalno ugroženim članovima i slobodno mogu da kažem da je Grad Trebinje jedna od najboljih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj po pitanju podrške invalidskim udruženjima“, kaže Mijanović. On ističe da Vlada RS u prethodnom periodu Savezu invalida rada nije dodijelila niti jednu KM što je za čuđenje ali da na invalide, kako je rekao, Grad Trebinje nije zaboravio.
Koviljka Komnenić, predstavnik udruženja građana “Nada” koje se bavi prevencijom malignih bolesti i unapređenjem zdravlja stanovništva takođe je zadovoljna dodijeljenom pomoći.”Ova sredstva ćemo uložiti za finansiranje radionica na području grada na kojima ćemo obaviti palpatorne preglede grudi”, rekla je Komnenićeva.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: