Градоначелник Ћурић међу 150 учесника који су пливали за Часни крст: Први Вељко Јовановић (ФОТО) | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Градоначелник Ћурић међу 150 учесника који су пливали за Часни крст: Први Вељко Јовановић (ФОТО)

Извор: Radio Trebinje | Датум:19.01.2022.

Осамнаестогодишњи Вељко Јовановић побjедник је традиционалног пливања за Часни крст, које је поводом Богојављења организовано на Требишњици.

Пети пут је запливао на Богојављење у Требишњици, а трећи да је допливао до Часног крста.

„Част је бити дио оваквог догађаја. Свака част свим момцима и дјевојкама и драго ми је да нас је све већи број из године у годину“, каже побједник.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је данас запливао у Требишњици.

„Важно је учествовати, а не побједити. Свака част и побједнику и свима који су данас пливали. Све је у знаку празника па није проблем ни хладна вода. Данас сам учествовао као Мирко Ћурић, не као градоначелник. Функција дође и прође, ми сви треба да дамо допринос, а не да трошимо вријеме на ружне ствари“, казао је градоначелник Ћурић.

Данас су за Часни крст пливале и три дјевојке међу којима је и седамнаестогодишња Милана Гојковић.

„Срећна сам и задовољна, срце ми је пуно јер сам себи испунила жељу и први пут запливала“, каже Милана.

Пливању је претходила света литургија у Саборном храму Светог Преображења Господњег коју је служио владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије са свештенством епархије и литија која је окупила велики број Требињаца.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: