Za hrabrog Trebinjca besplatna vozna karta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Za hrabrog Trebinjca besplatna vozna karta

Izvor: HERCEG RTV | Datum:19.01.2022.

Trebinjac Risto Masleša dobio je nedavno od Željeznica Srbije, Republike Srpske i Crne Gore besplatnu voznu kartu na svim njihovim prugama i linijama.


Ovom Trebinjcu besplatna karta je uručena, kako je obrazloženo, kao nagrada za njegov doprinos bezbjednosti u saobraćaju, ali i kao podsticaj drugima da blagovremeno reaguju u vanrednim situacijama.


„Prijatno sam iznenađen tim gestom jer nisu zaboravili da sam spasio oko 400 putnika i demontirao 6 ipo kg ekspoloziva u vozu koji je saobraćao na relaciji Sarajevo- Doboj- Banjaluka, Zagreb“, rekao je Masleša.

Ovaj gest pažnje značajan je za ovog trebinjskog penzionera, koji je i ranije dobijao nagrade i prizanja za svoj humani gest.
„Htio bi da se zahvalim na ovom znaku pažnje, ne treba da se zaborave takvi gestovi, koji mogu druge motivisati da reaguju na sličan način u ovakvim ili sličnim situacijama“, ističe Masleša.

 


Masleša je, kao konobar na Željezničkoj stanici u Sarajevu, 1984. godine, otkrio islamske teroriste sa 6,5 kilograma eksploziva u vozu, koji je sa 400 putnika kretao za Zagreb.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: