Petrović: Uvođenje sankcija ima za cilj da se ugrozi opstanak ATV-a | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Petrović: Uvođenje sankcija ima za cilj da se ugrozi opstanak ATV-a

Izvor: Hercegovinapress | Datum:19.01.2022.

Petrović: Uvođenje sankcija ima za cilj da se ugrozi opstanak ATV-a

 

 

– Pritisak na Alternativnu televiziju /ATV/ i uvođenje sankcija ovoj medijskoj kući učinjeno je samo iz jednog razloga i sa jednim ciljem – da se ugrozi opstanak ATV–a, rekao je izvršni direktor Saveza opština i grada istočne Hercegovine Luka Petrović.

 

U saopštenju se navodi da ne mogu da ostanu nijemi na uvođenje sankcija medijima i stalne pritiske i ugrožavanja slobodnog novinarstva koje je temelj svakog demokratskog društva.

 

„Neshvatljivo je da spoljni faktor kažnjava jednu televiziju zbog slobode govora i samostalne uređivačke politike, a naročito u okolnostima kada ona funkcioniše u državi u kojoj plaća poreze i ostale obaveze i gdje postoje zakonodavna i kontrolna tijela i institucije kojima podliježe rad svih medijskih kuća“, navodi se u saopštenju koje je potpisao vršilac dužnosti izvršnog direktora Saveza opština i grada istočne Hercegovine Luka Petrović.

 

Iz Saveza opština i grada istočne Hercegovine kažu da se apsolutno protive bilo kakvom uvođenju sankcija spolja, a naročito medijima, a domaće zakonodavstvo trebalo bi da preispita postojeću regulativu i donese odgovarajuće propise kao bi svi mediji bili objektivniji.

 

U saopštenju se dodaje da, iako je nerijetko na različitim medijskim platformama – od internet i elektronskih do štampanih medij u BiH govor mržnje bio praktikovan, nijedan strani, čak ni unutrašnji nadležan organ nije se trudio niti izricao kazne u svrhu sprečavanja govora mržnje i neprimjerenog izražavanja.

 

„U svjetlu takvih okolnosti jasno je da je pritisak na Alternativnu televiziju i uvođenje sankcija ovoj medijskoj kući učinjeno samo iz jednog razloga i sa jednim ciljem – da se ugrozi opstanak ATV-a“, naveli su iz Saveza opština i grada istočne Hercegovine.

 

Iz ovog Saveza su izrazili duboku zabrinutost zbog donesenih odluka, ali i solidarnost u svakom smislu.

 

„Ne možemo biti neosjetljivi i čvrsto ćemo stati uz Alternativnu televiziju i njene radnike koji već dvije decenije neumorno izvještavaju i donose pravovremene i tačne informacije  svima nama“, poručili su iz Saveza opština i grada istočne Hercegovine.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: