Trebinje među šest svjetskih najboljih turističkih priča (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje među šest svjetskih najboljih turističkih priča (VIDEO)

Izvor: Rtrs | Datum:22.01.2022.

Reprezentativan međunarodni žiri ocijenio je da Trebinje i Hercegovačka kuća zavrjeđuju pažnju, da se nađu među šest svjetskih najboljih priča o turistički održivim destinacijama. Na Međunarodnom sajmu turizma i putovanja u Berlinu u martu će biti proglašenje najboljih priča o održivim destinacijama. Ljubitelji putovanja, novih destinacije od sada mogu da vide i informišu se o Trebinju na svim platformama koje promovišu turizam širom svijeta.

 

 

Prva faza takmičenja "Top sto destinacija" zahtijevala je ispunjenje 15 kriterijuma. Trebinje je dobilo priliku da kandiduje priču "Hercegovačka kuća" kao primjer dobre prakse i zasluženo se nađe u šest najpoželjnih svijetskih priča o podršci i promociji lokalnih proizvoda.

 

- Ovo je izuzetno važno prijer svega radi promocije Trebinja kao održive turističke destinacije, radi promocije Hercegovačke kuće, dokazali smo i kroz ovaj ciklus da je to prijekat koji je i te kako opravdan da ima prostor za napredak - rekao je Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja.

 

 

 

Hercegovačka kuća je jedinstvena jer nudi samo najbolje sa ovih prostora. Više od 1.000 domaćih proizvoda na jednom je mjestu.

- Pisali smo projekat i obrazloženje sa Hercegovačkom kućom koji je uvažen i prepoznat kao jedan dobar projekat, jako dobra podrška lokalnim proizvodima - naglasio je Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda.

 

Sir,pršut, med,vino- to je nešto što je prepoznatljivo i što svako ko prvi put dođe u najužniji grad Srpske traži da proba.

 

Čekamo mart i Međunarodni sajmam turizma i putovanja u Berlinu kada ćemo saznati da li je Trebinje proglašeno za jednu od tri najpoželjnije turističke destinacije u svijetu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: