Gradonačelnik Trebinja uputio čestitku učenicima i prosvjetnim radnicima povodom školske slave Svetog Save | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gradonačelnik Trebinja uputio čestitku učenicima i prosvjetnim radnicima povodom školske slave Svetog Save

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.01.2022.

Povodom obilježavanja školske slave Svetog Save gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uputio je čestitku svim učenicima, prosvjetnim radnicima, i direktorima trebinjskih osnovnih i srednjih škola.

U čestitki se kaže:

„Povodom školske slave Svetog Save svim učenicima, učiteljima, profesorima i vaspitačima  u Trebinju, upućujemo srdačne čestitke.

Vijekovi koji nas dijele nisu izblijedili sjećanje na životno djelo Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa, učitelja i zaštitnika srpske pismenosti. To sjećanje motiviše nas da promovišemo najviše duhovne vrijednosti, srpsku kulturu i jezik.

Danas, u doba pandemije, trebamo biti posebno motivisani svijetlim primjerom svetosavske skromnosti, istrajnosti, duhovnosti, i učenosti.

Dragi učenici, želimo da vrijedno radite kao i do sada, ostvarite svoje zadane ciljeve te da ni u ova izazovna vremena ne posustanete u iskazivanju svojih mogućnosti i dostignuća slijedeći tako put naših velikana, ali i vaših učitelja i nastavnika koji svakodnevno, sa radošću i uz veliku predanost koračaju zajedno sa vama.“

Grad Trebinje i ove godine organizuje prigodnu manifestaciju Svetosavske svečanosti, u okviru koje će biti dodijeljene i svetosavske nagrade.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: