Rekordan broj polaznika u vrtiću „Naša radost“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Rekordan broj polaznika u vrtiću „Naša radost“

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:06.09.2016.

U Javnoj ustanovi za odgoj djece „Naša radost“ u Trebinju od 1. septembra krenulo je 407 vaspitanika.

Prema riječima Mirjane Vujović, direktora ove ustanove – u posljednje dvije decenije nije zabilježen ovoliki broj polaznika.
„Moram biti malo neskromna, ali jedan od razloga upisa ovog broja djece je sigurno i to što su roditelji kod nas prepoznali kontinuirano kvalitetan i ozbiljan rad sa djecom. Formirano je 18 vaspitnih grupa – osam u vrtiću u Bregovima, a u Gorici i u Policama po pet“, istakla je Vujović.
Ona dodaje da su napravljena tri odjeljenja jasličke, četiri mlađe, četiri srednje i sedam starijih grupa, sa kojima radi stručno osposobljen i obrazovan kadar.
Vujovićeva ističe da je prije tri godine bilo primjedbi na odluku o povećanju cijena vrtića, ali da se ta odluka pokazala ispravnom – povećanjem prihoda poboljšan je i kvalitet hrane, kupljene su nove igračke, opremljen je prostor i stvoreni bolji uslovi za vaspitno-obrazovni rad i boravak djece.
Veći prihodi omogućili su i da se strogo komercijalni zamijeni humanijim pristupom u pružanju usluga.
„Jer, s druge strane, nikada veći broj djece nije bio oslobođen plaćana kao sada. Na odobrenje gradonačelnika Slavka Vučurevića, a na moju ličnu i inicijativu upravnog odbora, plaćanja su oslobođena djeca iz 36 višečlanih porodica, čim smo se odrekli 50.600 KM prihoda. Takođe, plaćanja smo oslobodili samohrane majke, djecu iz boračkih i socijalno ugroženih porodica. U tom smislu, pomogli smo svakom kome je pomoć bila potrebna“, dodala je Vujović.
Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: