Škola u Gorici u novom ruhu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Škola u Gorici u novom ruhu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:28.01.2022.

Projekat renoviranja i rekonstrukcije Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ u Gorici, koji je počeo prije četiri godine, biće realizovan u naredna četiri mjeseca.

Milorad Nadaždin, direktor ove škole kaže da su stvoreni svi uslovi da prva faza projekta počne.

„Ovih dana trebalo bi da dođu predstavnici izvođača na završne dogovore, sredstva od strane ministarstva su uplaćena, a trebalo bi da se rade fasada, krov, otvori na školi i novi sistem grijanja. Rok za završetak radova za ovu fazu je četiri mjeseca tako da se nadam da će brzo početi radovi i da će naša škola biti za primjer te da će djeca imati divne uslove za rad“, rekao je on.

Vrijednost prve faze projekta je oko 680.000 maraka, a u drugoj će se raditi sistem grijanja, za šta bi uskoro trebalo da bude raspisan tender.

„Veliki problem je bilo grijanje, jer koliko god da smo grijali školu, zbog loših otvora, toplota je izlazila napolje“, istakao je Nadaždin.

Nastava će se, kako je naveo, odvijati bez problema iako će radovi biti izvođeni jer će se raditi učionica po učionica.

Renoviranje i rekonstrukcija Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ radi se u okviru projekta energetske efikasnosti resornog ministarstva.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: