Donacija ''Mediamarketa'' trebinjskim osnovnim školama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Donacija ''Mediamarketa'' trebinjskim osnovnim školama

Izvor: Radio Trebinje | Datum:28.01.2022.

Tri trebinjske osnovne škole danas su dobile ukupno šest računara kao donaciju firme „Mediamarket“ iz Banjaluke, a uskoro bi trebalo da im uruče i opremu za kabinete informatike.

Svaka škola je dobila po dva računara, koji su korišteni, ali su novije generacije i u odličnom stanju, koji će zamijeniti dotrajale ili stare kompjutere.

Milorad Nadaždin, direktor Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“ je rekao da je zahvalan na ovoj donaciji i istakao da imaju dovoljno računara i dobro opremljena dva kabineta ali da im je, ipak, svaka donacija dobrodošla.

„Kako vrijeme prolazi ta oprema zastarijeva tako da će nam ova oprema u svakom slučaju dobro doći. A, mi ćemo tu našu opremu koju zamijenimo donirati nekoj drugoj školi“, rekao je on.

Aleksandar Vukanović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“, se nada i budućoj uspješnoj saradnji sa firmom „Mediamarket“ od koje su i ranije dobijali značajne donacije.

„Informatička oprema jako brzo zastarijeva, 820 učenika je u našoj školi koji svakodnevno koriste opremu i to su nastavna sredstva koja se moraju svake godine obnavljati. Planirano je da se opreme kabineti informatike u svim školama tako da raduje dalje saradnja“, naveo je Vukanović.

On je dodao da bi bilo poželjno da u svakoj učinioci imaju računarsku opremu, a ne samo u kabinetima informatike.

 Goran Kos, predstavnik firme „Mediamarket“ je istakao da je njihov cilj stvoriti uslove svim đacima da rade na kompjuterima i da se razvijaju u tom smjeru.

„Dolazili smo prije nekoliko godina i donirali smo opremu Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i đacima koji su slabijeg materijalnog stanja iz Hercegovine i evo nas opet ovđe u Trebinju. Danas ćemo sa direktorima trebinjskih škola dogovoriti dalju saradnju. Želimo da opremimo najmanje jedan kompletan kabinet informatike, a samim tim, ako oni imaju u tom kabinetu neku  malo stariju opremu mogu da je premjeste u područne škole tako da se napravi dvostruka korist“, rekao je Kos.

„Mediamarket“ je banjalučka firma koja je do sada školama u Srpskoj uručila brojne donacije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: