Održan prvi sastanak Odbora za izradu Strategije razvoja kulture Grada Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održan prvi sastanak Odbora za izradu Strategije razvoja kulture Grada Trebinja

Izvor: Radio Trebinje | Datum:31.01.2022.

U Gradskoj upravi Trebinje održan je inicijalni sastanak Odbora za izradu Strategije razvoja kulture Grada Trebinja od 2023. do 2030. godine.

Ovom prilikom, načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić predstavila je radni tekst dokumenta članovima odbora, nakon čega je uslijedila diskusija o pristupu i metodologiji izrade, te sadržaju dokumenta.

 

Kako je na sastanku rečeno, cilj izrade Strategije jeste da Grad Trebinje dobije reprezentativan i ozbiljan dokument koji će biti vodilja razvoja kulture u budućnosti, ali i koji će sabrati sve relevantne podatke i činjenice, te prikazati sva kulturna, istorijska i nematerijalna blaga koje Trebinje, kao pozicioniran grad kulture, već posjeduje.

 

Na sastanku su dogovoreni i prvi koraci i zadaci koji su pred ovim odborom, a očekuje se da će dokument biti završen do kraja tekuće godine.

 

Odbor je sačinjen od predstavnika svih relevantnih institucija kulture, stručnih saradnika iz Gradske uprave i dugogodišnjih radnika u oblasti kulture na području grada Trebinja.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: