Furtula: Ne odustajemo od izgradnje hendeka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Furtula: Ne odustajemo od izgradnje hendeka

Izvor: Radio Trebinje | Datum:02.02.2022.

Četvrta faza popločavanja ulica Starog grada u Trebinju počeće u ponedjeljak, 7. februara.

Vedran Furtula, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja ističe za Radio Trebinje da će biti popločano oko 2.500 metara kvadratnih, a riječ je o ulicama koje vode ka rijeci Trebišnjici i povezuju centralnu ulicu sa već popločanim dijelom uz samu rijeku.

“Pored tih radova planirali smo rekonstrukciju kompletnih instalacija, to je nevidljivi dio projekta, a u taj projekat su uključeni 'Mtel', 'Vodovod' i 'Elektrohercegovina'. Pokušaćemo sada da te kablove spustimo u tlo te da u narednim fazama uradimo neophodne radove na fasadama”, pojašnjava Furtula.

Rok za završetak radova je 180 dana od početka.

Vlasnici privremenih objekata i mještani Starog grada obavezni su da sa ulica uklone privremene objekte i automobile kako bi se radovi izvodili bez problema.

Furtula dodaje da će nakon završetka planiranih radova u okviru ove faze biti realizovana i peta, a planirano je da se završi kompletno popločavanje ulica u ovom dijelu grada, uredi ljetno kino i izgradi jedan poseban objekat.

“U ovoj fazi biće izgrađen i jedan objekat u znak zahvalnosti donatorima koji su u najvećoj mjeri finansirali ovaj projekat”, kaže Furtula.

Podvlači da nisu odustali od izgradnje hendeka oko Starog grada.

“Dovršavamo projektantske aktivnosti. Taj projekat je kompleksan sam po sebi. Očekujemo arheološka nalazišta na ulazu u Stari grad tako da smo predvidjeli, u sklopu pete faze, određene istražne radove i konzervaciju tih nalazišta, to će dati jednu posebnu dimenziju Starom gradu i obogatiti i oplemeniti turističku ponudu Trebinja. Uslijediće i izrada detaljnog izvedbenog projekta kada ćemo otkloniti sve dileme vezane za hednek koje nas sada more. Taj projekat, vrijednosti oko pet miliona maraka, iziskuje daleko stručniji  pristup izvođača koji je adekvatan i kompetentan za njegovu realizaciju”, rekao je za Radio Trebinje Vedran Furtula.

Očekuje donacije Vlade Srbije, Grada Trebinja, viših nadležnih organa Republike Srpske i međunarodnih finansijera.

Radove će izvesti preduzeće "Porobić" d.o.o. Trebinje.

Do sada je popločano oko 3.500 metara kvadratnih ulica od ukupno oko 8.500 metara kvadratnih.

Uređenje Starog grada zajednički finansiraju Grad Trebinje i Vlada Srbije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: