Gradonačelnik Mirko Ćurić i predstavnici Univerziteta Istočno Sarajevo razgovarali o uspostavljanju studijskog programa poljoprivrede u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gradonačelnik Mirko Ćurić i predstavnici Univerziteta Istočno Sarajevo razgovarali o uspostavljanju studijskog programa poljoprivrede u Trebinju

Izvor: Grad Trebinje | Datum:02.02.2022.

U Gradskoj upravi Trebinje danas je održan sastanak između gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i rektora Univerziteta Istočno Sarajevo prof. dr Milana Kulića.

Sastanak, kome je prisustvovao i predsjedavajući Upravnog odbora Univerziteta Istočno Sarajevo prof. mr Sandra Ivanović, kao i dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment prof. dr Obrad Spaić, upriličen je povodom uspostvaljanja rada studijskog programa mediteranske poljoprivrede u Trebinju.

Prema riječima gradonačelnika Mirka Ćurića, inicijativa za uspostavljanje ovog programa u Trebinju naišla na podršku stručne javnosti i predstavnika visokoškolskih i drugih relevantnih institucija.

Ćurić je izrazio nadu da će ovaj studijski program uskoro početi sa radom, kao i da će se veliki broj trebinjskih učenika opredijeliti da svoja znanja i vještine stiču upravo u ovoj oblasti.

„Trebinje i cijela Hercegovina imaju značajan potencijal za razvoj poljoprivrede, a posebno za uzgoj mediteranskih kultura. Gradska uprava već nekoliko godina nastoji da uspostavi vezu između obrazovanja, upisne politike u obrazovnim ustanovama i stvarnih potreba na tržištu rada. Ovaj smjer, kada bude otvoren, zasigurno će obezbijediti dobre uslove da mladi stiču i šire znanja u oblasti poljoprivrede te da, naravno, svoje stručne kompetencije po završetku studija adekvatno iskoriste i pronađu zaposlenje u struci“, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Ćurić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: