Održan sastanak sa predstavnicima Opštine Pale i Turističke organizacije Istočno Sarajevo | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održan sastanak sa predstavnicima Opštine Pale i Turističke organizacije Istočno Sarajevo

Izvor: Radio Trebinje | Datum:03.02.2022.

Predstavnici Opštine Pale, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Žarko Čović i direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Dragan Jakić, posjetili su Trebinje i sastali se sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem.

Povod za sastanak je bila inicijativa gostiju da sa Trebinjem razmijene pozitivna iskustva i prakse iz domena privrednog i turističkog razvoja, a posebna zainteresovanost iskazana je za koncept rada Hercegovačke kuće, pa je sastanku prisustvovao i direktor Agrarnog fonda Trebinje Veselin Dutina.

Osim gorepomenutih, sastanku je prisustvovao i načelnik Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo Bojan Vučurević, kao i direktor Turističke organizacije Trebinje Mirjana Putica.

Pozdravljajući goste, gradonačelnik Mirko Ćurić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što pozitivni primjeri iz našeg grada privlače pažnju okruženja i što svojim iskustvima možemo pomoći da se slični projekti sprovedu i u drugim lokalnim zajednicama.

Ćurić je istakao da Istočno Sarajevo ima dobro razvijen zimski turizam, pa su informacije iz prve ruke, od predstavnika Turističke organizacije Istočno Sarajevo i predstavnika Opštine Pale, za naš grad veoma značajne.

„Uvijek smo spremni da podijelimo svoja iskustva i da čujemo šta je to što neko drugi dobro radi. Gradska uprava je  spremna da slijedi pozitivne primjere iz okruženja kako bismo omogućili dalji privredni i turistički rast u Trebinju. To su ujedno i naši strateški ciljevi, a prakse Istočnog Sarajeva o kojima smo danas imali priliku da čujemo za nas su korisne,“ zaključio je gradonačelnik.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: