Vasilije i Dunja ''doletjeli'' kući | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vasilije i Dunja ''doletjeli'' kući

Izvor: Hercegovina press | Datum:04.02.2022.

Helikopterski servis Republike Srpske danas je iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ u Banjaluci uspješno transportovao u Trebinje bebe Vasilija i Dunju i njihovu majku Sanju Dangubić koja je ranije zbog dijabetesa i rizične trudnoće prevezena u UKC, izjavio je Srni direktor ovog servisa Boban Kusturić.

„Ne postoji bolji primjer od ovoga da sve što radimo za stanovnike Republike Srpske, u okviru operacija vazdušnog medicinskog transporta, služi na čast i ponos svih nas koji volimo Srpsku, a posebno njenu svijetlu budućnost predstavljenu životima novorođenih beba“, rekao je Kusturić.

On je izrazio zadovoljstvo što je današnji transport jedan od mnogobrojnih pozitivnih primjera.

Predsjednik Udruženja „Bebe“ iz Trebinja Snježana Misita istakla je da bi bez pomoći Helikopterskog servisa Republike Srpske bilo teško i rizično transportovati u UKC Republike Srpske trudnice koje imaju visokorizične trudnoće.

„Ovo nije prvi put da nam Helikopterski servis Republike Srpske izlazi u susret. Želimo da im izrazimo neizmjernu zahvalnost za nesebičnu i stručnu pomoć koju nam pružaju godinama“, rekla je Misita.

Helikopterski servis Republike Srpske transportovao je Sanju Dangubić u UKC Republike Srpske 3. januara u 33. sedmici trudnoće zbog komplikacija izazvanih dijabetesom i sa ugrađenom insulinskom pumpom, a bebe su rođene 13. januara.

Srna


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: