Veslači iz Imotskog najbolji na trebinjskoj regati | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Veslači iz Imotskog najbolji na trebinjskoj regati

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:12.09.2016.

Veslači Kajak-kanu kluba „Mračaj“ Runovići iz Imotskog najuspješnija su ekipa 15. Međunarodne eko regate „Trebinje 2016.“ u kajaku i kanuu, koja je danas održana u organizaciji Veslačkog društva „Trebišnjica“.

kajak

Nakon četrnaest trka za veslače svih uzrasnih kategorija ekipa iz Imotskog osvojila je ukupno 160 bodova, drugo mjesto pripalo je ekipi „Tarket“ iz Bačke Palanke sa 140 bodova, dok su trećeplasirani kajakaši „Premiuma“ iz Bosanskog Broda sa 120 bodova.

Na veslačkoj stazi dugoj 500 metara, od Rastoka do mosta Iva Andrića, vode Trebišnjice oprobalo je 100 takmičara iz sedam ekipa iz kajak i kanu klubova: BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Uz službeni takmičarski karakter, kako ističu organizatori – cilj regate je promocija potencijala Trebinja i rijeke Trebišnjice – kao sportsko-turističkog centra, posebno za sportove na vodi.

„Trebinje je i u ljetnom i zimskom periodu veoma atraktivno za sportove na vodi, posebno sportski kajak i kanu, ali i rekreaciju i avanturistički sport. Blizu smo mora, imamo dobru klimu i dobre vode, tako da smo veoma dobra destinacija i za zimske pripreme ekipa u veslačkim sportovima. Napominjem i to da su svi srbijanski kajakaši, učesnici Olimpijade u Riju, a bilo ih je 10, godinama dolazili na Zimske pripreme u Trebinje“, istakao je Petar Pantović, predsjednik Veslačkog društva „Trebišnjica“, čija je vizija izgradnja zimskog veslačkog centra na Trebišnjici, koji bi u periodu zimskih preprema pred takmičarsku sezonu okupljao veslače iz cijelog regiona i Evrope.

Pantović napominje da je Veslačko društvo izradilo idejno rješenje za veslački centar u Trebinju i da je u potrazi za investitorom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: