Pripravnici na prvom poslu u Gradskoj upravi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pripravnici na prvom poslu u Gradskoj upravi

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:13.09.2016.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je potpisao ugovore sa 29 studenata visokih i viših škola, od kojih su troje djeca poginulih boraca. Oni će pripravnički staž zasnovati u administrativnoj službi Grada Trebinja i javnim ustanovama.

img_6206

Vučurević je istakao da će Gradska uprava za sve pripravnike izmiriti zakonske obaveze, da oni uredno odrade jednogodišnji pripravnički staž.

„Budžetom za narednu godinu planiraćemo sredstva za novčanu nadoknadu pripravnicima i da im na taj način pomognemo. Među njima imamo psihologa, ekonomista, pravnika, ekologa… i prema njihovoj struci ćemo pokušati da ih primaknemo njihovim profesionalnim odrednicama“, naveo je Vučurević.

Jelena Bošković, diplomirani pravnik istakla je da joj potpisivanje ugovora stvara šanse za pronalazak stalnog zaposlenja.

“Ja bih željela da se zahvalim gradonačeniku Vučureviću i upravi Grada. Diplomirani sam pravnik i ova mogućnost će mi mnogo značiti, zato što ću nakon godinu dana pripravničkog staža moći da polažem državni ispit i da konkurišem za neke konkurse na kojima je uslov godina i više radnog staža”, kazala je Bošković.

Gradonačelnik Slavko Vučurević je dodao da će novoprimljeni pripravnici od ponedjeljka početi da odrađuju pripravnički staž.

img_6202


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: