Završeno vodosnadbijevanje glavnih objekata HE Dabar | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Završeno vodosnadbijevanje glavnih objekata HE Dabar

Izvor: radio Nevesinje | Foto: radio Nevesinje | Datum:16.09.2016.

Projekat vodosnabdijevanja glavnih objekata Hidroelektrane „Dabar“ iz vodozahvata Jama „Udbina“ je završen, a u toku su i završna ispitivanja za vodovodne krakove prema gravitirajućim naseljenim mjestima. Urađena je i hlorna stanica tako da je sistem bezbjedan sa stanovišta higijensko-tehničke ispravnosti vode.

udbina-voda-1

Ovo je za Radio Nevesinje potvrdio direktor preduzeća HE „Dabar“ Radivoje Bratić. Prema njegovim riječima, sa ovim je kompletiran vodovodni sistem za potrebe objekata hidroenergetskog postrojenja, ali je projekat urađen tako da se gradnja vodovoda bez problema može nastaviti prema Nevesinju.
Bratić kaže da su izgradnjom priključnih šahtova obezbijedili da gravitirajuća naselja mogu uraditi odvode prema svojim domaćinstvima. Shodno raspoloživom pritisku urađena je i analiza potrebnih prečnika cijevi.
Bratić podsjeća da je u osnovi projekta zadržan koncept vodovodnog sistema sa Jame „Udbina“ iz osamdesetih godina uključujući pumpnu stanicu i rezervoarski prostor sa namjerom da se u budućnosti vodovod produži do Nevesinja.
– Za porebe HE „Dabar“ dovoljna je i tehnička voda, ali smo stalno imali na umu da će voda jednog dana stiću u Nevesinje, pa smo zadržali potreban prečnik cjevovoda, a uradili smo i hlornu stanicu – ističe Bratić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: