Medicinari zadovoljni posebnim kolektivnim ugovorom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Medicinari zadovoljni posebnim kolektivnim ugovorom

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:17.09.2016.

U trebinjskom Domu zdravlja danas je održan sastanak predsjednika svih sindikalnih organizacija iz oblasti zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske sa područja istočne Hercegovine.

sindikat

Tema sastanka je bio posebni kolektivni ugovor koji je nedavno Sindikat potpisao sa Resornim ministrom i izrada pojedinačnih kolektivnih ugovora.

Predstavnici sindikalnih organizacija zdravstva istočne Hercegovine istakli su danas da su zadovoljni posebnim kolektivnim ugovorom jer su sačuvana prava radnika.

„Posebni kolektivni ugovor bolji je od prethodnog“, istakao je Milenko Granulić, predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS. On dodaje da za sada nisu imali primjedbi na ovaj ugovor.

 „Napokon je predviđeno i malo povećanje primanja, tako da su ljudi zadovoljni“, rekao je Granulić, napominjući da postoji bojazan za pojedinačne kolektivne ugovore.

On je dodao da će i u slučaju da se oni ne potpišu biti primjenjivani posebni kolektivni ugovori.

Granulić navodi da su na sastanku razgovarali i o stanju o zdravstvenoj zaštiti u Hercegovini.

Predstavnici sindikalnih organizacija zdravstva nadaju se da će potpisivanjem pojedinačnih kolektivnih ugovora uspjeti da još više prošire prava radnika, izražavajući bojazan da će naići na mali otpor kod poslodavca.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: