Obilježen Međunarodni dan Civilne zaštite u Trebinju ( FOTO ) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obilježen Međunarodni dan Civilne zaštite u Trebinju ( FOTO )

Izvor: Herceg TV | Datum:01.03.2022.

Svečanim defileom, himnom Republike Srpske i Srbije, dodjelom plaketa ali i pokaznom vježbom, zvanično je obilježen Međunarodni dan Civilne zaštite i Dan zaštite i spašavanja u Trebinju.

Tom prilikom izvedena je vježba pod nazivom „ŠTIT 2022“ kako bi se izvršila provjera ljudskih i materijalno tehničkih resursa, efikasnost reakcije timova prvog odgovora u nesreći, hitnoj intervenciji pružanja prve pomoći kao i evakuacija unesrećenih lica.

Ovoj svečanosti prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave kao i Gradonačelnik grada Trebinja Mirko Ćurić, koji je ovom prilikom uputio čestitke kao i pohvale za rad predstavnicima Civilne zaštite.

Pored Republičke Uprave Civilne žaštite i JU „Ekologija i bezbjednost“, na današnjoj pokaznoj vježbi učestvovali su i predstavnici Helikopterskog servisa RS, Teritorijalno – vatrogasna jedinica Trebinje, Civilna zaštita Hidroelektrana na Trebišnjici, sportsko društvo „Zelena brda“, planinarsko društvo „Vučiji zub“, dobrovoljna vatrogasna društva „Lastva“, „Zupci“, „Jasen-Mosko“ i „Bjelasica“, kao i pripadnici MUP-a RS i specijalne jedinice SAJ-a.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: