Lukač u Trebinju: MUP RS spreman za sve izazove u cilju što bolje bezbjednosti građana | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Lukač u Trebinju: MUP RS spreman za sve izazove u cilju što bolje bezbjednosti građana

Izvor: Radio Trebinje | Datum:02.03.2022.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač prisustvovao je danas taktičko-tehničkom zboru MUP-a i koncertu Policijskog orkestra na Trgu slobode u Trebinju, u okviru programa obilježavanja Dana policije Srpske i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova.

Građanima je na ovom zboru prikazana sredstva, oprema i naoružanje policijskih službenika MUP-a - Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i redovne policije.

Lukač je rekao da se sva oprema koja je danas prikazana koristi u skladu sa zakonom radi zaštite i bezbjednosti građana Republike Srpske.

On je istakao da MUP Srpske unazad više godina radi na opremanju, obučavanju i dizanju svih kapaciteta policije na viši nivo, te da je uloženo mnogo sredstava u nabavku opreme, uniforme i naoružanja.

"Opremanja i obučavanja koje svakodnevno radimo u našem centru za obuku u Zalužanima u Banjaluci, gdje u svakom trenutku imamo ekipe Žandarmerije, redovne policije, Specijalne antiterorističke jedinice koje rade obuku i na taj način sigurno dižemo naše kapacitete na mnogo viši nivo", rekao je Lukač.

On je dodao da je stanje u svim policijskim upravama u Republici Srpskoj na zadovoljavajućem nivou, uključujući i Policijsku upravu Trebinje.

„MUP RS može da se nosi sa svim izazovima i spremno je na svaki vid borbe da bi zaštitilo građane i njihovu bezbjednost širom Srpske“, naveo je Lukač.

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja je naveo da je saradnja između grada, trebinjske Policijske uprave i resornog ministarstva na visokom nivou, te poručio da se dobrom saradnjom otklanjaju svi eventualni bezbjednosni izazovi.

"Trebinje je od turista, ali i građana ocijenjeno visokom ocjenom zbog dobre bezbjednosti. Problema, kao i svugdje, bude, i svi se moramo maksimalno uključiti da damo svoj doprinos u cilju što bolje bezbjednost u našem gradu“, rekao je Ćurić.

Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje je izrazio zahvalnost građanima i djeci, kao i ministru Lukaču i gradonačelniku Ćuriću koji su došli da prisustvuju ovom taktičko-tehničkom zboru da vide sa kojom opremom raspolaže MUP RS.

„Cilj nam je da svi zajedno pokažemo lokalnoj zajednici naše resurse i potencijale i da poručimo da se svi građani Hercegovine mogu osjećati bezbjedno, a mi smo tu da to omućimo i da što više radimo u tom pogledu“, istakao je Laketa.

Ovo je prvi u nizu događaja koje MUP RS organizuje povodom Dana policije Srpske i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: