Prodaja sjemena i sadnog materijala uveliko traje: Krompir i luk najaktuelniji | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prodaja sjemena i sadnog materijala uveliko traje: Krompir i luk najaktuelniji

Izvor: Radio Trebinje | Datum:03.03.2022.

Poljoprivrednici u Trebinju uveliko pripremaju  zemljište za predstojeću sjetvu, a prodavnice i skladišta polako se prazne sjemenima i sadnim materijalom. Kako kažu agronomi, poljoprivredne apoteke rade u punom kapacitetu, jer je prvi dio prodaje sjemena i sadnica veoma dobro prošao i dodaju da će prodaja trajati do polovine ovog mjeseca. U odnosu na prošlogodišnje, cijene su neznatno povećane.

Kupovina sjemena osnovnih kultura je skoro završena, a u poljoprivrednim apotekama trenutno se kupuju đubrivo, sadni materijal i sjemena. Najtraženiji su krompir, luk i sadnice voća, a u odnosu na prošlogodišnje, cijene su se neznatno mijenjale, rekao je Dragan Bukvić iz Poljoprivredne zadruge Trebinje.

„Cijena krompira u zavisnosti od sorte i pakovanja, kreće se između 1,95 i 2,40 KM, cijena sjemenskog luka je 4,30 KM“, ističe on.

Pored toga, Bukvić je dodao da ne manjka ni kupaca sadnica voća.

„Sadnice južnog voća se veoma dobro prodaju. One se mogu saditi u svakom periodu, jer se radi o kontejnerskim sadnicama, a velika je potražnja i za sadnicama kontinentalnog voća. Cijene sadnica na prošlogodišnjem nivou, ili neznatno veće“, ističe on.

Kako ističe Bukvić, velika potražnja je i za sadnicama raznog cvijeća, posebno ruža i ukrasnog bilja, kao i sadnica jagodičastog voća.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: